Israël

Pa en ma gaan op hun gemak met de auto naar Israel. Het is een vakantie-inleiding tot pa zijn laatste plaatsing. Met een klein autootje rijden ze uit de grote ferry het haventerrein van Haifa op. De bagage arriveert later en wordt onder het huis in Tiberias zo maar in een leeg vertrek neergezet, ruimte zat. Het huis ligt op de heuvel en vanaf het enorme dakterras heb je een formidabel uitzicht op het bijbelse Meer van Galilea en daarachter de bergen van de Golan Hoogte. Mooi en dichtbij het werkterrein.

Spanning in Israël

Tijdens een tochtje in de buurt, kom je veel munitie (soms scherp)tegen en je rijdt zo eens lang bij het kapot geschoten voormalige hoofdkwartier van het Syrische leger en voor je het weet sta je face-to-face met Hezbollah op de Libanese-Israelsiche grens. Op een dag, terwijl wij rustig een drankje namen op het dakterras regende het Katusha raketten vanuit Libanon op Noord Israel, 400.000 mensen in de bomb shelters. Wij zaten net veilig en hoorde in de verte de explosies.

  

Mini-vakantie in de Sinai Woestijn in Egypte

Wat een rust!

United Nations Truce Supervision Organization (UNTSO)

De eerste vredesoperatie opgezet door de Verenigde Naties in 1948. De taak van de waarnemers is om het broze bestand tussen Israël en Syrië te monitoren.